Friday, August 21, 2015

Bukan di Alamanda

Aku selalu ada impian pelik.

Walaupun kehidupan kita hari ini serba moden, masa terluang ke boleh pilih aje nk window shopping ke mana-mana shopping mall. Melancong ke serata dunia, atau buat apapun yg kita suka yg kita selesa yg kita gemar. Tp ada masa-masanya perlu kita luangkan utk sesuatu yg membentuk rohani, membina insaniah. 

Salah satu impian aku dr dulu ialah, teringin ke pusat jagaan org tua. Teringin nk tgk kehidupan mereka, nk tahu rutin mereka, berbual dgn mereka, menyelami perasaan mereka. Bercakap dgn mereka. 

Hari ini impian kecilku termakbul. Rombongan Persatuan Bimbingan & Kaunseling dan Panitia PSK ke Pusat Jagaan Warga Tua Nur Hasanah di Beranang. 

Bersama-sama pelajar sekolah kami meluangkan masa menanam pokok durian belanda, delima dan cili. 

Pengalaman hujung minggu yg tiada galang gantinya. Bukan di Alamanda, bukan di ioi City Mall, bukan di Mid Valley, bukan di Ikea, bukan di Sogo. 

Merdekakan jiwa. 

Selamat Hari Merdeka! 

2 comments:

  1. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya
    (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))    Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya.

    ReplyDelete