Saturday, July 23, 2011

Love u Nouvo!

Saya suka keluar dgn moto. Entah knp sejak dulu lg saya mmg suka naik moto. Saya rs fresh air tanpa aircond. Kalo ke tempat yg x berapa familiar, saya lbh cpt igt jln berbanding berkereta. Sbbnya ms atas moto kita x blh nk ckp telefon, nk main sms, nk dgr lagu, nk pakai bedak,lipstik or tgk cermin...fokus kita hanya utk membonceng dgn selamatnya.

Saya tabik pd mereka yg bermotor di kotaraya ini. Sbb bkn calang2 halangan yg perlu ditempuhi saban hari di tgh kesesakan lalulintas yg menggila, tambah2 pd waktu puncak di tgh2 bandaraya KL nun. Salah sorg mangsanya ialah Dato' la. Perjalanan ke tempat kerja yg mengambil masa 40 minit bertukar menjadi 1-1jam 30 minit dgn berkereta.

Pabila bermotor kita boleh mencilok. Bermotor blh berada di barisan plg hadapan di setiap traffic light, bermotor senang nk buat pusingan U, bermotor juga senang utk parking. Pendek kata mcm2 boleh...

Malangnye, saya x reti bwk moto. Malah, lesen moto pun saya x ada gara2 x konfiden dulu ms nk ambk lesen kereta. Dato' yg selalu membawa saya ke mana2. As I wish..hehe. Atau sekarang ni si muyam pun selalu jd mangsa saya. Mesti seronok kan dpt bawa moto? Kalo saya ambik lesen moto skrg ni ok x? hahaha, mmg mustahil...

Tapi, semenjak dua menjak ni saya rasa rendah diri bermotosikal, tambah2 di area Bangi ni. Emm, klo naik moto tu berenti kt traffic light tgk keta sebelah BMW, tgk kereta blkg Accord,atau Camry,atau Wish, atau Alphard bla bla bla... klo tgk yg bermotor pun ade jgk la, tp lelaki memakai jeans koyak, atau perempuan bersinglet yg membonceng..huhu. begitu terhina rasanya...

Pendek kata, jarang la dpt tgk si gadis bertudung labuh mcm muyam tu membonceng motosikal...huhu, skali skala bila bermotor begitu saya rs mcm org Indon plak kt sini...aduhh...kakaka

Tp,at last kami decide utk buat x pedulik je...Xpelaa, suke ati i le..sementara masih x mengendong baby ni saya rs xde masalahnye nk naik moto ke kereta ke...ikut keselesaan masing2 la kan..haha, xde org pk pun kot ape yg saya pk ni...I'm just wondering...my ridiculous ;)

Apepun, saya ttp sayangkan moto Dato' ni.


Ni la gepren Dato' yg x bernyawa. Nouvo LC ni mmg terbaeekkk!! Love u Nouvo!

3 comments:

  1. naik motor? macam nak hujan je ni. naik kereta la...

    ReplyDelete
  2. sape muyam tu? bagus betul kan dia. :D

    regards,
    MJ. ;)

    ReplyDelete